Home Services Virus beskyttelse

En computervirus er et lille program, som i samspil med de computere og styresystemer, de er skrevet til, søger at overføre kopier af sig selv til andre computere uden brugerens viden. Dette tager i sig selv en lille del af en "smittet" computers processorkraft, da virusen gerne anbringer sig et sted i systemet, hvor computerens mikroprocessor regelmæssigt kommer forbi og udfører programkoden i virussen. I mange tilfælde er en computervirus lavet, så den gør et eller andet, som ejerne og brugerne af de ramte computere ikke er interesserede i: Den kan f.eks. ødelægge vigtige filer på computerens harddisk eller genere brugeren, f.eks. ved at vise skærmtekst modsat den normale læseretning.

En virus lægger sig ind i et eksisterende program og kan ikke fungere alene. Virussen lægger sig typisk ind i starten af programmet, så den afvikles inden det reelle program kommer til at foretage noget. De fleste vira må kopiere sig et vist antal gange, før den destruktive programkode aktiveres.

Computervira er blot en af mange former for malware, omend ordet ofte bruges i flæng om flere forskellige typer malware. Andre er adware, spyware, bagdøre og trojanske heste. En anden meget udbredt "virus"-type er en hoax.

(kilde http://da.wikipedia.org/wiki/Computervirus#Beskyttelse_mod_virus)

Man siger, at fra man sætter en ubeskyttet computer på nettet, går der 20 minutter til det første angreb
tænk over det, der kan blive en dyr omgang, ikke at beskytte sig, fra starten af.

Der er flere gratis programmer man kan hente ned fra nettet, men jammerbugt IT anbefaler man installere et inden man går på nettet.

Har man fået virus på computeren kan det ikke anbefales af men anvender den inden den er bleven fjernet.

Jammerbugt IT rykker gerne ud for at fjerne vira og malware samt hjælper med at sikre computeren i fremtiden, men husk det billiger at være beskyttet fra starten af.

 

Senest opdateret ( Lørdag, 16. januar 2010 03:40 )

Reklame
Artisteer - Web Design Generator